" I've got my freedom, I've got my bike
I am gonna use 'till the day I die "

Filip Svanberg

7 april 2015

EM 1-2 Zolder, Belgien

Hemkommen från Belgien nu och har inget resultat eller mål som jag ville nå med mig hem. Veckan innan blev jag sjuk, ont i halsen och trött, med huskurer och annat så blev jag bättre tills torsdagen då vi flög ner till Belgien. Nytt för i år med upplägget på EM är att junior och elit tävlar på fredag och lördag kväll och inte lördag och söndag som innan.
Så jag hade träning på dagen på fredag, träningen gick så där kände mig inte bekväm på cykeln och kände att jag skulle behöva lite mer tid på banan eftersom att det var första gången på SX bana sedan VM förra året. Som tur var fick vi ett varv uppvärmning innan start men mellan träning och tävlingen var det 5 timmars väntan... När mörkret la sig var det dags att tagga till för tävling men innan tävlingen dragit igång har de problem med lamporna på banan och tävlingen blir försenat, det var det sista jag ville efter ha frusit under dagen. Men efter en stund fick de ordning på lamporna och tävlingen drog igång i kvalet blev jag 6a, 5a, 4a kände att jag inte hade huvudet med mig, körde inte cleant på banan och gjorde för många misstag. Hem till hotellet för att ladda om och fokusera för andra dagens race!

Kände mig lite bekvämare på banan på lördagen och huvudet var mer klart än under fredagen. Kvalet blev jag 5a, 5a, och sista heatet gjorde jag en chansning att ta en inner i första sväng som jag snabbt fick veta var ett fel beslut eftersom att jag bara fick fart för att hoppa första pro hoppet och hade inte fart till de andra två hoppen och slutade 6a eller 7a i de heatet.

Absolut inte nöjd med min insats i helgen men kommer ta med mig de positiva och kommer träna på det mina svagheter och lägga mer tid på större banor innan nästa EM deltävling för att vara mer förberedd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar